German Innovation Award voor SCT AutoAdjust – Pumps & Valves NL

German Innovation Award voor SCT AutoAdjust

Beschrijving

Wereldmarktleider SEEPEX heeft nog maar net de eerste geautomatiseerde progressieve caviteitspomp op de markt gebracht, en nu al heeft hij een trofee in de wacht gesleept. De Duitse raad voor design onderscheidde de SCT AutoAdjust met de Duitse innovatieprijs. De geavanceerde technologie uit Noordrijn-Westfalen is de winnaar van 2021 in de categorie “Excellence in Business to Business – Machines & Engineering” en is niet alleen een zege voor moderne pomptechnologie.

“Het is allemaal een kwestie van aanpak”, zo had SEEPEX vorig jaar zijn nieuwe ontwikkeling omschreven. De specialist voor progressieve holtepompen toonde daarmee eens te meer zijn expertise op het gebied van digitalisering: “Pompen zijn de motor van industriële processen, maar tot nu toe zijn er bijna geen gedigitaliseerd, zodat er nog veel potentieel onbenut blijft”, aldus Dr. Fabian Pöhl, Global Product Manager bij SEEPEX. “De SCT AutoAdjust is ‘s werelds eerste progressieve holtepomp die automatisch kan worden bewaakt en afgesteld via een nieuw type hydraulische afstelunit met digitale bewakings- en regeltechnologie. Dit maakt het mogelijk om slijtage te compenseren en het optimale werkpunt kan te allen tijde worden ingesteld. De bedrijfsgegevens worden naar de SEEPEX-cloud gestuurd, waar ze met behulp van AI worden geanalyseerd. Het onderhoud kan worden geoptimaliseerd op het gebied van planbaarheid, procesonderbreking en inzet van personeel en apparatuur. De pompprestaties, de levensduur en het energieverbruik worden verbeterd. Zo bereikt de SCT AutoAdjust een maximale procesefficiëntie tegen minimale bedrijfskosten.”

De Duitse innovatieprijs erkent brancheoverkoepelende producten en oplossingen die vooral opvallen omdat ze gebruikersgericht zijn en een meerwaarde bieden ten opzichte van eerdere benaderingen.

Media

Gallerij

Website

Downloads

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top